Reisvaccinaties, vergeet ze niet !

Vaccinaties zijn van belang voor zij dit niet op reis gaan, maar uiteraard eens te meer voor de reizigers onder ons.

Mazelen -Bof - Rodehond (MBR vaccin), Difterie - Tetanus - Kinkhoest (Di-Te-Per vaccin) en hepatitis A en B zijn uiteraard aanbevolen, ook in België.

Tekenencefalitis kan dankzij vaccinatie worden voorkomen bij volwassenen en kinderen die gaan wandelen in de bergen en de bossen van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de Baltische staten, enz.

Het vaccin tegen gele koorts is enkel nodig in landen waar het verplicht is of waar de aandoening voortdurend bij een klein deel van de bevolking voortkomt . Die landen situeren zich aan weerszijden van de evenaar, van Peru tot Ethiopië en van Paraguay tot Angola en Tanzania.

Het meningitisvaccin (hersenvliesontsteking) wordt aanbevolen voor mensen die tussen eind december en juni naar de Afrikaanse meningitisgordel reizen en er veelvuldig in contact komen met de bevolking. Ook voor studenten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is het vaccin nuttig.

Verdere informatie kan o.a. bekomen worden op https://www.itg.be/N/reisgeneeskunde, bij uw huisarts of in een gespecialiseerd reisadviescentrum.

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij jou helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons