Nuttige links

Nuttige links

Apotheek van wacht

Op de site vindt u een apotheek van wacht tussen 9u en 22u.
Geef uw postcode in om de apotheek van wacht uit uw regio te kennen. Om de apotheek met nachtwacht te kennen, belt tussen 22u en 9u naar: 078/05 17 33 (zonaal tarief).
De apothekers van wacht staan altijd klaar om je te helpen in dringende situaties. Zo zorgen zij ervoor dat je steeds terecht kan bij een apotheker in je buurt als je na de gewone openingsuren dringend een geneesmiddel nodig hebt.

Moet je daarvoor een toeslag betalen? ​

Dat hangt er vanaf. Als je tussen 22 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens, of op een zon- of feestdag, naar de apotheek van wacht gaat met een voorschrift, dan rekent de apotheker je geen wachttoeslag aan. Ga je zonder voorschrift naar de apotheek van wacht (dus buiten de normale openingsuren), dan mag de apotheker een wachttoeslag aanrekenen. De apotheker mag het bedrag zelf bepalen, maar het moet wel ‘redelijk’ zijn en het moet goed zichtbaar zijn aangeduid. Om te vermijden dat je een toeslag moet betalen, stel je niet dringende zaken dus beter uit tot de normale openingsuren.

Ontdek Meer

Wachtpost Maasmechelen

Telefoonnummer:  089 75 75 75
Adres: Koning Albertlaan 35, 3630 Maasmechelen

Voor de gemeenten Maasmechelen en Lanaken is er zowel tijdens de weekdagen als in het weekend een wachtdienst in het Medisch Centrum van Maasmechelen. De wachtdienst begint om 19u; op vrijdag begint de wachtdienst reeds om 18u.

Ontdek Meer

Wachtpost Bilzen

Telefoonnummer:  089 59 00 59
Adres: Hospitaalstraat 15, 3740 Bilzen

Huisartsenwachtpost 37-38 is een samenwerkingsverband tussen de huisartsen van de gemeenten: Bilzen, Hoeselt, Riemst, Kortessem, Wellen,  Borgloon, Gingelom, Heers, Nieuwerkerken en Sint-Truiden. Patiënten woonachtig in deze regio kunnen sowieso terecht bij de wachtpost. De wachtpost is gevestigd in het AZ Vesalius (nieuwbouw). Rechts van het OCMW-gebouw rijdt u de straat in. U rijdt rond het gebouw, en komt aan de rechterkant het nieuwe ziekenhuis tegen. Tegenover de ingang van de wachtpost is er een parkeerstrook met parkeerschijf.

Ontdek Meer

Wachtdienst tandartsen

Telefoonnummer: 0903 39969​​​​​​​

Enkel voor spoedgevallen Enkel weekends en feest- en brugdagen tussen 9.00 en 18.00 uur Oproep: €1,5 per minuut De wachtdienst is een dienstverlening aan patiënten om urgente pijn te bestrijden of verergering van een noodsituatie te voorkomen.

Ontdek Meer

Openbare hulpdiensten en infolijnen

In noodsituaties kunt u dag en nacht een beroep doen op openbare hulpdiensten zoals de brandweer, de civiele bescherming of de politie.

Ontdek Meer

Zorgpunt

Kwaliteitsvol thuiszorgmateriaal voor een comfortabele thuiszorg.

Zorgpunt is een netwerk van Zorgpunt apothekers die samenwerken met thuisverpleegkundigen, kinesisten en andere zorgverleners. Thuiszorgmaterialen uit een breed assortiment kan iedereen via Zorgpunt aankopen of huren per dag.

Ontdek Meer

Anti-gifcentrum

Telefoonnummer: 070 245 245

Bij het Belgisch Anti-gifcentrum kan je terecht voor dringende hulp bij vergiftigingen. Daarnaast vind je er ook een hele hoop andere informatie en wetenschappelijke documentatie en stellen ze ook antidota en toxicovigilantie beschikbaar.

Ontdek Meer

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij jou helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons