5 GOEDE REFLEXEN OM JE TE BESCHERMEN TEGEN DE ZON


De zon wordt algauw een geduchte vijand als je je huid niet tegen haar gevaarlijke stralen beschermt. Ontdek welke regels je moet volgen om onaangename verrassingen te voorkomen!

Gebruik aangepaste zonnecrèmes

Een goede zonnecrème is aangepast aan je leeftijd, huidtype, de weersomstandigheden en de duur van de blootstelling aan de zon. Hoe feller de zon schijnt, hoe hoger de beschermingsfactor moet zijn. Dat geldt ook voor als je in de bergen verblijft of naar de tropen trekt.

Wees niet zuinig met je zonnecrème

20 minuten voor je je aan de zon blootstelt, breng je je zonnebescherming ruim en egaal aan, zodat elk blootgesteld stukje huid ingesmeerd is. Daarna breng je het product om de 2 uur opnieuw aan, en zeker nadat je gezwommen hebt of een zware inspanning geleverd hebt. Opgelet, als je je te weinig insmeert, bedraagt de bescherming maar de helft of een derde van het beoogde effect. Het risico op zonnebrand neemt dan ook aanzienlijk toe.

Draag beschermende kleren

Geen enkel zonneproduct beschermt helemaal tegen zonnestralen. Draag daarom ook nog eens beschermende kleren om het zonlicht te filteren: een breedgerande hoed, een zonnebril, een donker T-shirt…

Vermijd de warmste uren

Zelfs met een degelijke zonnebescherming hou je de duur van de blootstelling het best beperkt. Vermijd de zon vooral wanneer ze hoog aan de hemel staat (11-16h).

Stel je geleidelijk bloot

De eerste dagen is het beter je niet langer dan een kwartier bloot te stellen om zonnebrand te voorkomen en je huid op de zon voor te bereiden. Gebruik ook dan een beschermende zonnecrème.


Geniet van onze zomeractie 
- 20 % korting 
op de zonneproducten 

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij jou helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons