Heb jij al gehoord van het incontinentieforfait?

Heb jij last van onvrijwillig urineverlies? Kom dan langs bij jouw Zorgpunt Apotheek. Wij helpen jou graag verder met jouw incontinentiemateriaal.

Binnen de verplichte ziekteverzekering is er een jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten voor incontinentiemateriaal. 

Wie heeft recht op de tegemoetkoming?Als jij voldoet aan volgende voorwaarden, kan je een incontinentieforfait aanvragen. 

Je lijdt aan een onbehandelbare vorm van urinaire incontinentie - het niet kunnen ophouden van urine.Je verblijft niet in een rustoord of verzorgingsinrichting waarvoor de ziekteverzekering een tegemoetkoming voorziet.Je hebt geen andere tegemoetkoming ontvangen voor autosondage of incontinentiemateriaal. Hoeveel bedraagt deze tegemoetkoming?

  • Het incontinentieforfait voor niet-afhankelijke personen bedraagt 170,68 euro per jaar in 2020 en wordt jaarlijks geïndexeerd.
  • Het incontinentieforfait voor zwaar zorgbehoevenden bedraagt 522,92 euro per jaar in 2020 en wordt jaarlijks geïndexeerd.

Hoe kan je het incontinentieforfait aanvragen?

Laat dit aanvraagformulier invullen door de behandelend huisarts en dien dit in bij jouw ziekenfonds. Als jij voldoet aan de voorwaarden, geeft de adviserend geneesheer zijn goedkeuring voor drie jaar. Vervolgens kent het ziekenfonds de tegemoetkoming toe. 

Er is geen controle op de besteding van dit forfait. Iedereen is vrij om zijn incontinentiemateriaal aan te kopen waar hij wil. 

Als Zorgpunt Apotheek bieden wij elke patiënt onmiddellijk en bij elke aankoop een directe korting op volgende gamma's aanbieden:

  • AMD, ons hoogwaardig huismerk, 40 % korting
  • Tena, 20 % korting 

Download het aanvraagformulier

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij jou helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons