Vakantie / reisapotheek: Tips van Apotheek Ramaekers om gezond te blijven tijdens uw vakantie


Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u er zeker van zijn dat u gezond blijft tijdens uw reis? Een goed gevulde reisapotheek kan u daarbij helpen. Apotheek Ramaekers geeft u enkele handige tips om uw reisapotheek samen te stellen, zodat u voorbereid bent op elke situatie.

Begin op tijd

Begin op tijd met het samenstellen van uw reisapotheek, zodat u niet last minute alles moet regelen. Houd er rekening mee dat sommige medicijnen voorschriftplichtig zijn en tijd nodig hebben om te worden voorgeschreven door uw huisarts.

Basisvoorraad

Het is belangrijk om altijd een basisvoorraad van essentiële EHBO-artikelen bij de hand te hebben. In geval van kleine ongelukjes en pijntjes is het handig om te zorgen voor paracetamol, ibuprofen, pleisters, verband, een thermometer en een pincet. Deze items kunnen helpen om ongemakken te verlichten en eenvoudige wondverzorging mogelijk te maken.


Bestemming

Houdt bij het samenstellen van uw reisapotheek rekening met uw bestemming. Gaat u naar een gebied waar malaria voorkomt of heeft u andere vaccinaties nodig? Neem dan contact op met uw huisarts voor advies en recepten.

Bescherming tegen de zon

Om uzelf effectief tegen de zon te beschermen, is het belangrijk om een aantal items bij u te hebben. Allereerst is het essentieel om een zonnebrandcrème met een hoge factor mee te nemen. Deze crème zal uw huid beschermen tegen schadelijke UV-straling en helpen zonnebrand te voorkomen. 
 Naast zonnebrandcrème kunt u ook een aftersun-product meenemen. Dit zal helpen om uw huid te kalmeren en hydrateren na blootstelling aan de zon. Het dragen van een hoed of pet kan ook een effectieve manier zijn om uw gezicht en hoofdhuid te beschermen tegen direct zonlicht. Vergeet niet om een zonnebril mee te nemen om uw ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling.


Een goede zonnebril zal uw ogen beschermen tegen verblinding en het risico op oogbeschadiging verminderen. Tot slot kan het handig zijn om een lippenbalsem met SPF mee te nemen, om uw lippen te beschermen tegen uitdroging en verbranding. Door deze items mee te nemen, kunt u genieten van de zon en tegelijkertijd uw huid en ogen effectief beschermen.

Insectenbeten

Reist u naar een gebied waar veel insectenbeten voorkomen? Dan is het raadzaam om een insectenwerend middel mee te nemen. Daarnaast kunt u ook een koelspray of -gel, anti-jeuk crème en een tekentang meenemen.

Medicatie op reis

Vergeet uw medicatie niet mee te nemen op reis. Neem voldoende medicatie mee voor de duur van uw reis plus extra medicatie voor onverwachte vertragingen. Bewaar uw medicijnen in de originele verpakking met de bijsluiter erbij.

Op maat gemaakte reisapotheek

Gaat u op reis en wilt u er zeker van zijn dat u alle benodigdheden bij u heeft? Dan kunt u bij ons terecht voor advies  op maat voor uw reisapotheek. Wij stellen de reisapotheek samen met u op, rekening houdend met uw bestemming, gezondheidssituatie,.... 

 Geniet van uw vakantie en blijf gezond!

Heeft u nog vragen over uw reisapotheek? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in de apotheek. Wij helpen u graag verder en zorgen ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat.

Contact | Apotheek Gellik-Lanaken, Ramaekers - Tel. 089 71 38 18

Contact | Apotheek Gellik-Lanaken, Ramaekers - Tel. 089 71 38 18

Kom langs in de apotheek, bel of mail ons.

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

Kunnen wij jou helpen?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen. Wil je meer informatie over onze producten?

Contacteer ons